New Media Incubator
 

Ce este
New Media Incubator

Ce este
New Media Incubator

New Media Incubator este un laborator de experimentare în domeniul video și audio, networking și start-up pentru tinerii creatori de produse mass-media online: vloguri, podcasturi, canale publice de social media și mesagerie, precum și alte formate inovatoare de comunicare online.


Proiectul NMI este o nouă etapă strategică în activitatea Fundației Soros Moldova de susținere a domeniului mass-media. În același timp, proiectul New Media Incubator (NMI) reprezintă și o nouă etapă în activitatea Studioului TV creat în 2010 de Fundația Soros Moldova pentru a susține stațiile TV și radio regionale.


Scopul proiectului New Media Incubator este creșterea calității conținutului din online-ul moldovenesc prin educarea și creșterea de proiecte new media realizate calitativ și care să poată concura pe piața de mass-media.


În cadrul New Media Incubator participanții au parte de instruire în domeniul regiei, scenaristicii, producției și tehnici de filmare și înregistrare audio prin care își pot dezvolta proiectele media deja existente sau pot pune în practică o idee de proiect media.


New Media Incubator urmărește crearea unor proiecte media sustenabile prin identificarea, pregătirea și încurajarea creatorilor de conținut de calitate care pot duce mai departe proiectele chiar și în condiții dificile, cum ar fi echipamente low-cost sau resurse financiare minime.


Prin proiectul New Media Incubator contribuim la realizarea misiunii Fundației Soros Moldova de a promova valorile societății deschise și a sprijini democrația. NMI susține ideile inovative, încurajează vizionarii care produc schimbări pozitive pentru ca Moldova să devină un loc mai bun pentru trai.

Echipa
New Media Incubator

Echipa
New Media Incubator
Dorin Scobioală
Manager de proiect; instructor al cursurilor Introducere în comunicarea mediatică și Imagine: reguli și tehnici de bază în filmare și editare
Jurnalist și producător de televiziune cu experiență de peste 20 de ani, fondator al casei de producții ”CAT Studio”.

Instructor la Școala de Studii Avansate în Jurnalism. Corespondent al agenției internaționale REUTERS. Corespondent în Republica Moldova Antena 1 (România)

Max Ciorbă
Instructor al cursului Bazele scenaristicii și ale regiei: de la idee la produsul finit; trainer/consultant în regie
Regizorul și co-fondatorul proiectului ”100 de movile”, un documentar despre muzica folclorică modernă din Moldova și România.

Lector Universitar la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice”.

Încearcă să fie omul care îi ajută pe viitorii vloggeri și podcasteri din cadrul NMI să dea viață proiectelor lor și să impresioneze vizual și auditiv.
Cornel Ciobanu
Instructor al cursului Bazele scenaristicii și ale regiei: de la idee la produsul finit; trainer/consultant în scenaristică
În 2003 și-a început activitatea de jurnalist la Agenția de presă Info-Prim (astăzi IPN). A fost timp de mai mulți ani corespondent al Agerpres în Republica Moldova, iar în prezent activează la Radio România Chișinău.

A avut colaborări cu mai multe instituții de presă și ONG-uri de media din Republica Moldova și România.

În NMI le predă cursanților bazele unui scenariu ce are logică și care mai apoi duce la crearea unui produs media coerent.


Denis Tcaci
Instructor al cursului Imagine reguli și tehnici de bază în filmare și editare; trainer/consultant în filmare și editare imagine
Licențiat în jurnalism. Cameraman, editor de imagine.

Un adept al lucrului bine făcut.

În cadrul New Media Incubator îi învață pe participanți cum să utilizeze o cameră video profesională însă și cum video-uri demne de TV pot fi făcute cu telefonul mobil. Tot el îi instruiește în editarea video.
Sergiu Scobioală
Instructor al cursului Planificarea, gestionarea și organizarea procesului de producție; trainer/consultant în producere video/audio
Licențiat în Jurnalism, studii de regie TV. Peste 10 ani de experiență la TV. Zeci de proiecte video, cu diferite formate realizate cu echipe de la 2 la 100 de persoane.

Zodia Taur, vinul preferat Saperavi.

În cadrul NMI le prezintă participanților pas cu pas cum se planifică financiar și calendaristic producția unui proiect media sustenabil.
Andrei Mîțu
Instructor al cursului Sunetul în producții audiovizuale: fizica sunetului, tehnici, echipamente și softuri de înregistrare și procesare a sunetului; trainer/consultant în regie sunet
Experiență pe peste 20 de ani în domeniul radiodifuziunii. Regizorul de sunet și realizatorul emisiunilor Mașina Timpului, Cadre sonore și Ascultă și călătorește de la Radio Chișinău, un produs Radio România.

În cadrul NMI are grijă ca toți participanții să învețe cum se înregistrează un sunet de calitate și cum se editează sunetul pentru a adăuga savoare proiectului media.
Vlad Caluș
Trainer/consultant în marketing și monetizare
Este co-fondator Planable, o platformă pentru echipele și agențiile de marketing de colaborare a conținutului de social media. Totodată, este și alumni Forbes 30 Sub 30 și Techstars London

În cadrul NMI ajută tinerii să-și promoveze și monetizeze produsele media.
Vlad Drahnea
Trainer/Consultant în dezvoltarea Podcasturilor
Programator care a reușit să-și dezvolte pasiunea față de startup-uri și să omoare deja câteva. Autorul celui mai mare IT Podcast din Moldova - Cowsay Show.

În cadrul NMI va ajuta audienții să-și creeze, poziționeze, distribuie și promoveze podcasturile.
Iurie Cuțu
Operator de imagine
Cameraman, experiență în televiziune 23 de ani.

A lucrat la Catalan, ProTv, Tv7, Tv8. Timp de 14 ani a fost cameraman șef la Tv7-Tv8.
Tudor Bologan
Asistent tehnologii informaționale
În cadrul NMI, asistă tehnic toate activitățile de predare și asigura buna funcționare a echipamentelor studioului

Contacte

Contacte
Strada Alexei Mateevici, nr. 31, Chișinău
Phone: (+373 22) 274480, 270031
Email: foundation{at}soros.md